Over Frezoli Lighting

Frezoli Lighting is een Nederlands familiebedrijf met ruim 30 jaar kennis en ervaring. In 1990 gestart als TierlanTijn Lighting met kleinschalige producties van eigen ontworpen verlichting. In de loop der jaren zijn we gegroeid naar een bedrijf met klanten over de hele wereld. We zijn trouw gebleven aan onze roots door onze collecties nog steeds zelf te ontwerpen en grotendeels zelf te produceren.

Hoogwaardige handgemaakte lampenkappen

Naast onze armaturen worden ook de lampenkappen volledig met de hand in Nederland gemaakt. De kappen worden afgewerkt met prachtige, zelf uitgekozen stoffen. Bij veel van onze dealers kunt u hiervan voorbeelden terug vinden.

Ambachtelijke kruiklampen

De door ons ontworpen collectie kruiklampen worden op een ambachtelijke wijze met de hand 1 voor 1 op een draaischijf van klei gemaakt. De lampen worden in een oven gebakken en vervolgens in ons atelier voorzien van diverse afwerk lagen waardoor ze hun verweerde eigen uitstraling krijgen.

Duurzaamheid

De Frezoli verlichting is tijdloos en gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor deze lang meegaat. Als iets lang iets meegaat en mooi blijft, hoef je het niet te vervangen. Voor transport worden alle lampen goed maar zo compact mogelijk verpakt waardoor ze zo min mogelijk plaats innemen. Zo houden we de transportkosten laag en helpen we ook het milieu. Een groot deel van de Frezoli collectie is gemaakt van staal, koper, messing en glas. Deze duurzame materialen zijn voor 100% te recyclen.

RECYCLEN KARTON

Het niet meer bruikbare karton wordt volledig gerecycled. Door het te bewerken tot opvulmateriaal worden de producten tijdens transport goed en op een milieuvriendelijke manier beschermd.

Dealer worden


Een kijkje achter de schermen

Een groot gedeelte van de collectie wordt nog steeds met de hand in ons eigen atelier gemaakt en afgewerkt. In de loop der jaren hebben we unieke, eigen afwerkmethodes ontwikkeld. Voordat iedere lamp de deur uitgaat wordt deze door onze deskundige medewerkers gecontroleerd en getest. Hierdoor blijft een hoge kwaliteit gewaarborgd.

Het productieproces in beeld

Iedere lamp krijgt onze volledige aandacht want alleen zo kunnen wij u de beste kwaliteit garanderen. In onderstaande video's laten zien hoe wij te werk gaan

Stap 1

Eerst wordt het aluminium in een gasoven gesmolten en verhit tot circa 770 graden. Na 45 minuten wordt het gietstuk uit de zandvorm gehaald om vervolgens een aantal uur af te koelen.

Stap 2

De met de hand gefabriceerde aangietstukken worden vervolgens afgezaagd en glad geschuurd waarna diverse nabewerkingen volgen.

Stap 3

Assemblage en zorgvuldige controle.

Stap 4

Deugdelijk verpakt worden de goederen door onze eigen distributeur bij klanten in heel Europa en zelfs daarbuiten afgeleverd.

Altijd een dealer bij u in de buurt

De producten van Frezoli Lighting zijn uitsluitend verkrijgbaar bij geselecteerde interieurwinkels. Onze dealers zijn in heel Europa te vinden. Er is dus altijd een Frezoli Lighting dealer bij u in de buurt.

Bent u op zoek naar een dealer buiten de Benelux? Als u ons een e-mail stuurt en aangeeft in welke omgeving u zoekt, dan ontvangt u van ons een bericht terug met de dichtstbijzijnde dealer.

Vind uw dealer

Copyright © Frezoli Lighting - Website by Young-dogs - Design Opera Concept Design